Csokis-kávés rolád


Nagyon jó ízű, lágy sütemény, elsősorban csoki- és kávéimádóknak!

Hozzávalók a tésztához

20 dkg étcsokoládé
20 dkg cukor
7 tojás
kevés só

Töltelékhez

300 ml édes tejszín
30 ml kávé
2 ek kávélikőr

Elkészítés

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd rakjuk félre öt percre hűlni.

Egy tálban keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, egy másik edényben a tojásfehérjéket verjük fel habnak. Miután a csokoládé kihűlt, keverjük a tojássárgájához, majd finom mozdulatokkal keverjük hozzá a tojáshabot.

Egy 33×23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát símítsuk bele a tepsibe, majd 20-25 percig süssük.

Borítsuk ki a piskótát, húzzuk le róla a sütőpapírt, takarjuk le nedves törölközővel, majd miután kihűlt, csomagoljuk be alufóliával. Hagyjuk így, míg meg nem puhul.

A krémhez verjük fel a tejszínt, közben keverjük hozzá a likőrt és a kávét.

Egyenletesen kenjük be a piskótát a kávés krémmel, majd a rövidebb oldalánál kezdve tekerjük fel.

Vízi Orsolya receptje

 

Forrásmegjelölés: Életszépítők Magazin, www.eletszepitok.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Cafeme szemes kávé őrölt kávé webáruház elérhetőség

képek

Cafeme - Kávé webáruház minőségi őrölt és szemes kávé

Partnereink
Mikroadatok
cafeme.hu
Telefon:
+36-20-5995039, +36-70-4273313
Cím:
2100 Gödöllő, Nagy L. u. 11.
Kövessen minket!