Így készül a koffeinmentes szemes kávé!

A kávé készítése és fogyasztása sokak szerint rituális folyamat, s ehhez a rituáléhoz minden esetben hozzátartozik a koffein is. Köztudott tény, hogy a kávé meglehetősen sok koffeint tartalmaz, s lényegében éppen ezért tudott elterjedni, s az egyik legközkedveltebb itallá válni. Ugyanakkor sokan egészségügyi okok miatt a koffein fogyasztást kerülik, viszont a kávézás rituáléját szeretik.

Számukra lehet ideális megoldást a koffeinmentes szemes kávé, amely a kávé minden tulajdonságát magában hordozza, kivéve természetesen a koffeintartalmat. A gyártók a koffeinmentes szemes kávé előállításakor a zöld kávébabokból különféle oldószerek segítségével vonják ki a koffeint. Természetesen többféle eljárás is létezik, azonban az alapjuk szinte minden esetben azonos. A folyamat egyszerű. A kávébabok vízbe kerülnek, majd amikor teljesen átitatódnak, a víz helyére az oldószer kerül, amely kivonja a kávészemekből a koffein jelentős részét. Mindez egyszerűen hangzik, azonban korántsem egyszerű folyamat. A koffein kivonását minden esetben komoly számítások előzik meg, amelyek során meghatározásra kerül az áztatás ideje és természetesen az oldószer erőssége, mennyisége is. Mindez ellenőrzött, laboratóriumi körülmények között zajlik, hogy a lehető legkisebb hibák is elkerülhetőek legyenek. Ugyanakkor feltevődik a kérdés, hogy miben változtatja meg ez az eljárás a kávé élvezeti értékét? Erről megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint jobb lesz a kávé íze, míg mások szerint sokkal rosszabb. Természetesen ez minden esetben szubjektív, ugyanakkor az tény, hogy a koffeinmentes szemes kávé íze csekély mértékben megváltozik!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Cafeme szemes kávé őrölt kávé webáruház elérhetőség

képek

Cafeme - Kávé webáruház minőségi őrölt és szemes kávé

Partnereink
Mikroadatok
cafeme.hu
Telefon:
+36-20-5995039, +36-70-4273313
Cím:
2100 Gödöllő, Nagy L. u. 11.
Kövessen minket!