Kávékrémes rolád


Könnyű piskóta pudingalapú krémmel.

Hozzávalók

A piskótához

5 tojás
5 ek cukor
4 púpozott ek liszt
1 kk sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor (ha sötét színű tésztát szeretnénk készíteni, kevesebb liszttel, több kakaóporral készítsük)

A krémhez

5 dkg vanília vagy karamell ízű pudingpor
7 dkg cukor
2 tasak TUTTI jegeskávé italpor (sütemények, krémek ízesítéséhez is kiváló)
5 dl tej
10 dkg vaj

Elkészítés

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.

A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd apránként a lisztet.

A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki a tészta, mert akkor nem tudjuk feltekerni! A kész piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd hideg, nedves konyharuhával lassan feltekerjük, nehogy összetörjön a tészta.

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és az italporral, majd apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyos, belekeverjük a 10 dkg vajat. Ha kihűlt a tészta, kiborítjuk, megkenjük a krémmel és visszatekerjük.

Hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.

 

Forrás: Életszépítők Magazin, www.eletszepitok.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Cafeme szemes kávé őrölt kávé webáruház elérhetőség

képek

Partnereink
Mikroadatok
cafeme.hu
Telefon:
+36-20-5995039, +36-70-4273313
Cím:
2100 Gödöllő, Nagy L. u. 11.
Kövessen minket!