Kávés csokoládétorta

Gyorsan összeállítható, nagyon ízletes torta; a tésztája habkönnyű, durvára vágott dióval dúsítható.

Hozzávalók közepes tortaformához

10 dkg étcsokoládé

10 dkg lágy vaj

10 dkg cukor

20 dkg liszt

3 tojás

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat)

3 ek rum (elhagyható)

1 fél dl presszókávé v. 2 ek instant kávé (mi presszókávéval készítettük)

tortaforma kikenéséhez vaj, liszt

tetejére 60 g tortabevonó

Elkészítés

Az étcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel. A lágy vajat keverjük krémesre a vaníliás cukorral, a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként elkeverve a tojásokat, végül az olvadt csokoládét. Az átszitált, sütőporral kevert lisztet, a rumot, a kávét is keverjük hozzá.

A tortaformát vajazzuk ki és hintsük meg liszttel. Öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig (tűpróbáig).

A féli kihűlt tortát vonjuk be tortabevonóval.

Vaníliafagyival tálaljuk.

Fotó: Életszépítők
Forrás: Életszépítők Magazin, 
www.eletszepitok.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Cafeme szemes kávé őrölt kávé webáruház elérhetőség

képek

Cafeme - Kávé webáruház minőségi őrölt és szemes kávé

Partnereink
Mikroadatok
cafeme.hu
Telefon:
+36-20-5995039, +36-70-4273313
Cím:
2100 Gödöllő, Nagy L. u. 11.
Kövessen minket!