Milyen pörkölési típusok vannak?

Fahéj, american, esetleg olasz?

A pörköléstől nagyon sokkban függhet a kávé aromája és íze. A legvilágosabb pörkölés a fahéj, amelyet 195 fokon pörkölnek. Az arabicánál használják, ez a legkíméletesebb pörkölési eljárás, mely nem nyomja el a kávé zamatát. Az american pörkölés a sorban a következő, amelyet 210 fokon végeznek és nagy közkedveltségnek örvend. A bécsi pörköléssel már a klasszikusok közé érkeztünk, ezt 230 fokon végzik. A szemek középbarna színűek, amelyek enyhén savasak, kesernyések, és főleg tejeskávéhoz ajánlják. (Egy finom tejeskávé kihagyhatatlan :)). A francia egy fokkal sötétebb pörkölés, amelyet 240 fokon érnek el. Kicsit savas, de annál aromásabb, ennél a pontnál egyre füstösebb a belőle készült ital. A legsötétebb pörkölés az olasz, amelyet kifejezetten eszpresszóhoz ajánlanak. 245 fokon végzik, ettől mély, sötétbarnák lesznek a kávészemek és szinte eltűnik belőle minden savasság.

Ez a kép tökéletesen tükrözi a pörkölési eljárásokat, a fahéjtól az olasz pörkölésig.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Cafeme szemes kávé őrölt kávé webáruház elérhetőség

képek

Partnereink
Mikroadatok
cafeme.hu
Telefon:
+36-20-5995039, +36-70-4273313
Cím:
2100 Gödöllő, Nagy L. u. 11.
Kövessen minket!